Ambasador Albanije podržao Lešijevog sina kao kandidata za predsednika NSA

Bujanovac, 6. oktobar 2022. Kandidat Alternative za promene za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Levent Ćazimi kaže da je dobio punu podršku ambasadora Albanije u Beogradu Ilira Bočke „za procese u Preševskoj dolini“. Za Albance u Bujanovcu, Preševu i Medveđi aktuelan je popis stanovništva u Srbiji, a potom ih očekuju izbori za članove NSA.

Na sastanku sa Bočkom u ambasadi Albanije bio je i lider Alternative i predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi.

Kandidat ove stranke za predsednika NSA na izborima 13. novembra Levent Ćazimi je odbornik u bujanovačkoj skupštini, inače sin Ridvana Ćazimija, komandanta Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).

Lešijev sin kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

Kandidati za šefa NSA su i Ragmi Mustafa iz Partije za demokratsko delovanje, Agim Haliti iz Demokratske partije i Nevzad Lutfiu iz Pokreta za demokratski progres.

Arifi kaže da su u ambasadi Albanije dobili podršku za procese koji dolaze u narednom periodu.

-Ambasador Bočka je pozdravio sveobuhvatnu kampanju koju smo započeli 1. oktobra za proces popisa stanovništva. Podržao je i ohrabrio masovno učešće ističući važnost ovog procesa za Albance u Preševskoj dolini, kao jedinu priliku da se izborimo protiv diskriminatornih mera – naveo je Arifi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *