Oslare dobija sportski teren

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. oktobar 2022. (foto FB Nenad Mitrović: Tomić i Mitrović) – Kompletno opremljen sportski teren biće na raspolaganju đacima i svim meštanima sela Oslare kod Bujanovca za desetak dana. Izgradnju i opremanje terena finansiralo je Ministarstvo omlasine i sporta, na zahtev Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju.

-U Oslaru je područno odeljenje naše škole, koje nikada nije imalo adekvatno uređen sportski teren. Prilikom prošlogodišnje posete ministra sporta Vanje Udovičića našoj školi ja sam predložio da ministarstvo finansira jedan takav projekat, a ministar se složio. Potom smo konkurisali za sredstva i naš projekat je prihvaćen – kaže direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragan Tomić.

Ministar Vanja Udovičić u Bujanovcu: Oprema za škole i klubove (foto&video)

Za teren u Oslaru i svu prateću opremu ministarstvo je izdvojilo 3,3 miliona dinara.

Tomić kaže da je završeno asfaltiranje i da se u narednim danima očekuje postavljanje ograda, zaštitnih mreže i obeležavanje terena.

-Ovaj kompleks je prevashodno za potrebe škole, ali naravno da će biti na raspolaganju svim meštanima sela. Smatram da smo u saradnji sa ministarstvom uradili dobru stvar za čitavo selo – dodao je Tomić.

Ministarstvu se za ovaj projekat zahvalio i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, koji je prošle nedelje obišao radove.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *