Na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu dočekana 12. generacija studenata

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 10. oktobar 2022. – Dvanaesta generacija studenata subotičkog Ekonomskog fakulteta na odeljenju u Bujanovcu započela je danas studiranje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Novu akademsku godinu fakultet u Bujanovcu započinje sa 82 brucoša, a indekse su dobila 62 studenta srpske nacionalnosti i 20 albanske.

Dekan subotičkog fakulteta profesor dr Nebojša Gvozdenović, podsetio je na značaj visokoškolskog obrazovanja u Bujanovcu i poželeo novoj generaciji studenata dobrodošlicu i uspešno studiranje.

– Ekonomski fakultet je ove godine upisalo preko 800 studenata u Subotici, Novom Sadu i Bujanovcu. Postojimo i radimo na tri lokacije, ova nam je najudaljenija ali ne i manje draga. Pozivam studente prve godine da se prijave i provedu dve nedelje u Subotici, učestvuju u studentskom životu, upoznaju grad, nove prijatelje i osete da su deo jedne velike porodice – poručio je dekan Gvozdenović.

Novu generaciju studenata pozdravio je prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta u Subotici profesor dr Radenko Marić koji se studentima zahvalio na izboru fakulteta.

– Izbor koji ste napravili je pravi izbor i nadam se da nećete zažaliti zbog njega, da ćete svi postati uspešni studenti i da će ta diploma koju budete stekli biti odraz vašeg statusa u društvu, ali i da ćete na pravi način uspeti da je iskoristite – rekao je Marić.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici bujanovačke lokalne samouprave, Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, kao i predstavnici Ekonomskog fakulteta u Tetovu.

Podsetimo, u školskoj 2022/23 na odeljenju u Bujanovcu mesta je bilo za 90 studenata, a svi novoupisani se školuju o trošku državnog budžeta.

Nastava se odvija na smerovima Računovdstvo i revizija, Marketing, Poslovna informatika i Finasije, Bankarstvo i osiguranje.

Prošle godine indekse je dobilo 74 studenata.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *