Ministarstvo: Slobodno se izjasnite o svojoj nacionalnoj pripadnosti

Bujanovac, 11. oktobar 2022. – Pod sloganom “Učestvuj u popisu, ostavi trag” Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog poziva sve nacionalne manjine da učestvuju u popisu stanovništva Republike Srbije koji traje do 31. oktobra.

Kampanja ministarstva  “Svi mi, zajedno, činimo Srbiju”, sprovodi se sa ciljem ohrabrivanja pripadnika nacionalnih manjina da učestvuju u popisu, kažu u ministarstvu.

Ministarstvo je na Jutjubu objavilo video klipove sa pozivom za učešće na popisu na albanskom jeziku i jezicima ostalih nacionalnih manjina u Srbiji u kojima se poručuje „slobodno se izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti“.

Podršku kampanji pružio je projekat “ Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji” (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA), u sklopu aktivnosti usmerenih na unapređenje položaja nacionalnih manjina.

Nakon bojkota 2011. godine, poziv na učešće albanske nacionalne manjine  u popisu stanovništva uputili su svi politički lideri Albanaca u Bujanovcu, o čemu je naš portal pisao.

Popis stanovništva, domaćinstva i stanova u Srbiji sprovodi Republički zavod za statistiku (RZS), a trajaće do 31. oktobra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *