Rekonstrukcija škole „Sveti Sava“: Opština čeka odobrenje

Bujanovac, 11. oktobar 2022. – Za početak rekonstrukcije Srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu čeka se zeleno svetlo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja sada treba da odobri konkursnu dokumentaciju za građevinske radove, potvrđeno je našem portalu u Opštini.

Rekonstrukcija se najavljuje već godinu dana, a za ovu namenu je u opštinskom budžetu planirano 293 miliona dinara.

Šef opštinske Službe za javne nabavke Abedin Raćipi nije mogao da precizira kada će iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima dobiti saglasnost ili eventualne predloge za dopunu dokumentacije.

– Ako je Kancelarija saglasna sa našim uslovima konkursa, mi istog dana ili sutradan sazivamo komisiju i objavljujemo na portalu javnih nabavki. Ako, pak, ima nekih predloga o izmeni  onda ćemo razmatrati te predloge, odlučiti o njima i opet poslati na saglasnost Kancelariji – kaže Raćipi.

Raćipi pojašnjava da konkursna dokumentacija podrazumeva uslove koje treba da ispune ponuđači koji će konkurisati za posao u postupku javne nabavke za rekonstrukciju objekta.

 – Dokumentacija je poslata na pregled Kancelariji i sada se čeka njihovo odobrenje u smislu da li je dokumentacija ispravna, tako da više ne zavisi od nas – zaključio je on.

Naglasio je da u predmetu javne nabavke komisiju čini pet članova sa svojim zamenicima iz opštinske uprave i dva člana sa svojim zamenicima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Direktorka škole Biserka Jović rekla je ranije našem portalu da početak radova zavisi od Opštine koja treba da sprovede sve neophodne procedure i tendere.

Tada je početak obnove škole najavljivan za april ove godine.

Rekonstrukcija škole „Sveti Sava“ najverovatnije u aprilu, zavisi od Opštine




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *