Policija: Pojačaćemo kontrolu saobraćaja kod škole „Sveti Sava“

Bujanovac, 12. oktobar 2022. Posle pisanja Bujanovačkih o ugrožavanju bezbednosti dece i građana zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru kod Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu saopštenjem se oglasila Policijska uprava Vranje.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Povodom primedbi na rad saobraćajne policije u Bujanovcu koje je iznela direktorka škole Sveti Sava, gospođa Biserka Jović, u tekstu „Ugrožena bezbednost dece zbog parkiranja na trotoaru kod škole Sveti Sava“, objavljenom na portalu “Bujanovačke”, Policijska uprava u Vranju podseća da je uređenje parking zona u nadležnosti lokalne samouprave, a ne policije.

Takođe, lokalna samouprava u takvim slučajevima ne deluje preventivno sa policijom, kako je direktorka navela, niti policija postavlja stubiće kojima se onemogućava parkiranje. Naše nadležnosti u ovom slučaju su jasne, a one su kontrola da li vozači poštuju propise i pravilno parkiraju svoja vozila, tako da ne ometaju odvijanje saobraćaja.

Što se toga tiče, napominjemo da saobraćajne patrole redovno kontrolišu ulice u gradu, posebno ovu, koja je značajna kao jedna od najprometnijih. O tome i svedoči i podatak da je, na teritoriji grada,u periodu od 1.septemba 2021. godine, do kraja septembra ove godine kažnjeno 642 vozača zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja.

U skladu sa tim, apelujemo na direktorku Jović, da pre nego što iznese negativne komentare na račun rada policije, proveri da li se obraćala na pravu adresu zato što policija uvek nastoji da pomogne i izađe u susret, ukoliko je to u njenom delokrugu rada.

S obzirom na to da je bezbednost dece prioritet kako Ministarstva unutrašnjih poslova, tako i Policijske stanice Bujanovac, ističemo da će se u narednom periodu kontrole saobraćaja u ovoj ulici, iako već pojačane, još dodatno intenzivirati.“

Inspekcija: Saobraćajna policija nadležna za nepropisno parkiranje kod škole




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *