Bujanovčanka Marija u filmu o Teslinom izumu

Piše: D. Stošić

Bujanovac 13. oktobar 2022 – Bujanovčanka Marija Backić (36), dugogodišnja glumica Bujanovačkog amaterskog pozorišta (BAP), igraće u filmu „Putnik“ produkcije „Feniks film“ iz Prijepolja. U toku je završna faza snimanja, a film će pred bujanovačkom publikom biti prikazan sledeće godine.

Radnja filma govori o izumu Nikole Tesle, dečaku koji „nestaje“ i kome se zbog toga dešavaju čudne stvari.

– Tumačim ulogu majke dečaka koji se izgubio. Dolazi do preplitanja raznih stvari i dogodovština zbog Teslinog izuma koji nije bio dovoljno istražen. Film je naučna fantastika, mada se provlače elementi i drugih žanrova. Zabavan je – kaže Marija.

Snimanje filma obavlja se u Petrovcu na Mlavi i okolini, a poslednja scene će biti snimane u Zrenjaninu.

Film „Putnik“ rađen je po scenariju i režiji Borka Brajovića iz Prijepolja.

– Ekipu čine glumci iz Prijepolja, Stare Pazove, Beograda, a u filmu će se pojaviti glumac koji je devedestih godina bio mnogo popularan. Igraće oca dečaka – rekla je Marija.

Jedna od uloga, kako kaže, poverena je i Željku Kundoviću, poznatog po ulozi Ljube Zemunca u popularnoj emisiji „Dosije“, a tu su i glumci Miroslav Huđec, Predrag Vasović, Aleksandra Vučić, Slaviša Minić, Nikola Pavlović, Dejana Rener, Andrej Dobrica, Bojan Cvetkovic Diksi, Borko Brajovic, Djordje Brajović, Damjan Brajović.

– Film ulazi u završnu fazu snimanja. Očekujem da će biti prikazan tokom sledeće godine i nadam se da će se dopasti mojim sugrađanima – dodaje naša sagovornica.

Ova Bujanovčanka deo je glumačkog ansambla Bujanovačkog amaterskog pozorišta,  a poslednjih godina sarađuje sa produkcijom „Feniks film“ koja postoji od 2018. godine i iza sebe ima dva filmska ostvarenja.

Igrala je u predstavama Boing Boing, Maratonci trce pocasni krug, Pamet noge vodi, Ženski razgovori i snimala seriju Mozaik.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *