Načelnica Azemović zove meštane Petra Drapšina na razgovor u Opštinu

Piše: N. Stevanović

Fazila Azemović

Bujanovac, 13. oktobar 2022. Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović poručila je nezadovoljnim meštanima ulice Petra Drapšina u centru Bujanovca, koja se rekonstruiše od prošle nedelje, da je otvorena za razgovor i spremna da sasluša prigovore u vezi radova koji se odvijaju u njihovoj ulici.

-Neka dođu u Opštinu i iznesu sve probleme koji ih muče. Budžet ne može da  se promeni blokadom radova i ulice – kaže Azemović.

Bujanovačke su od nje tražile komentar nakon najave stanovnika Petra Drapšina da će sprečiti asfaltiranje, ako se pre toga ne reguliše kanalizaciona mreža, a u plan za rekonstrukciju uđe i bočna uličica, koja je sada izostavljena.

Meštani Petra Drapšina prete blokadom radova, traže da se asfaltira cela ulica

Azemović je rekla da nema sredstava za rekonstrukciju sokaka u ovoj godini.

-Da razjasnimo nešto, Odeljenje za investicije i razvoj radi na osnovu budžeta opštine, a budžet izglasavaju odbornici koje je izabrao narod. Predlog tog budžeta u delu investicija se radi na osnovu predloga predsednika mesnih zajednica. Pa je tako Mesna zajednica Bujanovac predložila rekonstrukciju ulice Petra Drapšina – kaže načelnica.

Na naše pitanje da li je predložena rekonstrukcija sa ili bez sokaka, odgovorila je da od samog početka sokaka nije bilo u predlogu.

-Pored toga, kada je spisak želja veći od mogućnosti, a gotovo uvek je tako, određuju se prioriteti. Zašto tada neko nije rekao nećemo asfalt,  hoćemo da se prvo reši kanalizacija – kaže Azemović.

Ona naglašava da Odeljenje za investicije i razvoj ne određuje koji će se projekti realizovati, već realizuje one koje dobije.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *