Za Dan škole nove učionice u Žbevcu (foto)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 14. oktobar 2022. –  Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi “Dragomir Trajković” u Žbevcu danas su sa svojim gostima proslavili 65 godina postojanja i rada. Uz proslavu Dana škole, svečano je otvoren i novoizgrađeni prostor za učenike.

U školi je održana đačka priredba sa bogatim i sadržajnim programom.

Direktor škole Đorđe Mitić izrazio je zahvalnost svim učesnicima u projektu što su, kako je rekao, omogućili da rade u mnogo boljim uslovima i ukazao na značaj investicije za školu.

– Po prvi put ćemo raditi svi, od prvog do osmog razreda u jednoj smeni i u jednom objektu, što do sada nije bio slučaj. Dobili smo novoizgrađeni prostor od četiri učionice koje nam mnogo znače. Dugujemo zahvalnost svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta, a mi ćemo i ubuduće nastaviti da radimo naš najvažniji zadatak-obrazovanje i vaspitanje učenika – rekao je direktor Mitić obraćajući se gostima.

 

Učenicima je čestitao Dan škole i poručio im da ulažu u obrazovanje i da se trude da uvek budu dobri ljudi.

Svečanosti povodom obeležavanja Dana škole, pored predstavnika lokalne samouprave i Koordinacionog tela, prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete i Školske uprave u Leskovcu.

Investiciju je finansiralo Ministarstvo prosvete, a sredstva su obezbeđena ugovorom između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Izvođać radova je bila firma AD “Crna trava” iz Leskovca, dok je sprovođenje poslova vršila Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Vrednost ove investicije je 21,4 miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *