Bujanovčani ogorčeni, direktor škole u Levosoju zapošljava isključivo Vranjance

Piše: N. Stevanović

Dragan Tomić

Bujanovac, 17. oktobar 2022. (foto arhiva) – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Levosoju kod Bujanovca godinama se favorizuju i zapošljavaju nastavnici i nenastavno osoblje iz Vranja zahvaljujući direktoru Vranjancu Draganu Tomiću, tvrde prosvetni radnici iz Bujanovca koji su se javili našoj redakciji.

Da Vranjanci po pravilu imaju prednost u odnosu na Bujanovčane kada se radi o zapošljavanju u školi svedoči slučaj nastavnika biologije koji je nedavno otišao na bolovanje, a direktor je na zamenu primio nastavnika iz Vranja.

U tome ne bi bilo ničeg spornog, kažu sagovornici našeg portala, da u opštini Bujanovac nema nastavnika biologije.

-Međutim, imamo profesora biologije, mladi kadar iz sela kod Bujanovca koji je mogao da bude primljen makar i na mesec dana koliko će već drugi radnik biti na bolovanju, ali ne, Tomić  ponovo zapošljava Vranjance – kaže Bujanovčanin koji je insistirao da ostane anoniman.

Kako smo saznali od drugih izvora upućenih u situaciju, od dvadesetak nastavnika u matičnoj školi samo je četvoro  iz opštine Bujanovac, na šta je u najvećoj meri uticao Tomić, koji je na čelu škole više od jedne decenije.

Slična situacija je, kako saznajemo, i u nenastavnom delu, gde takođe nema Bujanovčana – pored direktora, iz Vranja su i sekretar, pedagog i bibliotekar.

Pomoćni radnici su uglavnom iz opštine Bujanovac i to iz Levosoja, a Levosojčanin vodi i računovodstvo.

Direktor Tomić nije odgovorio Bujanovačkim na poziv da prokomentariše ove navode.

 

 

 




One thought on “Bujanovčani ogorčeni, direktor škole u Levosoju zapošljava isključivo Vranjance

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *