Problem pod tepih – ovako se krpe rupe po seoskim putevima

Bujanovac, Niš, 19. oktobar 2022. (foto JV) – Meštani sela kod Niša osmislili su novu metodu za saniranje loših seoskih puteva tako što rupe prekrivaju tepisima i stazama.

Krateri, osipanje asfalta i otežano kretanje vozilima nateralo je neke od meštana u Donjem Vlasu na ovakav način krpljenja rupa i kažu da im ova inovativna metoda ublažava „truckanje“ i sprečava dalje propadanje asfalta, a građani je komentarišu i kao ekološki prihvatljivu, javljaju Južne vesti.

Zbog neadekvatnog održavanja seoskih puteva, glavna ulica u Donjem Vlasu prepuna je udarnih rupa, a isto je i na putu pre ulaska u selo, koji vodi do groblja i šuma.

Kako kažu meštani nisu se do sada žalili nadležnima, jer ne očekuju da će im izaći u susret, ipak, nekome su rupe zasmetale i rešio je da stvar uzme u svoje ruke.

Ne otkrivaju ko je postavio tepihe i staze, ali ističu da postoji valjan razlog za to.

Naime, oni napominju da su rupe nekoliko puta popunjavali, ali bezuspešno, dok nova metoda „krpljenja“ daje nešto više rezultata.

-Rupe se nasipaju peskom ili čime već i onda se preko njih stavi tepih da voda ne bi slila materijal kada pada kiša, jer je velika uzbrdica, plus traktori redovno prolaze – objasnio je meštanin.

Ovu interesantnu ideju, Nišlije uveliko dele na društvenim mrežama, a neki je nazivaju i inovativnom metodom „Gurni rupu pod tepih“.

Pored toga što smatraju da ima i dekorativnu namenu, ističu i da je ekološki prihvatljiva, jer umesto da stari tepih bude bačen u reku, ovako dobija novu svrhu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *