Psi lutalice napali desetogodišnjeg dečaka u Bujanovcu

Bujanovac, 21. oktobar 2022. – Desetogodišnjeg dečaka iz Bujanovca u četvrtak su kod gradskog parka napali psi lutalice. Napadi su sve češći, posebno u ovom delu grada, a prijavljuju se i napadi po selima. Iz opštinske inspekcijske službe kažu da su psi lutalice sada u nadležnosti JP “Komunalac”.

Po rečima Metina Ramizija, šefa opštinske inspekcije, za uklanjanje pasa lutalica više nije nadležna Veterinarska stanica Bujanovac koja je za svaku akciju morala da dobije nalog iz Opštine.

– Po nalogu Republičke komunalne inspekcije doneta je odluka o poveravanje poslova obavljanja delatnosti ZOO higijene javnom komunalnom preduzeću koje sada treba da formira ZOO higijensku službu – kaže Ramizi.

Pojašnjava da izdavanje naloga za uklanjanje pasa lutalica u gradu nije više u nadležnosti inspekcije.

– Svaki problem sa ugrožavanjem bezbednosti od strane pasa lutalica građani će ubuduće prijavljivati JP “Komunalac” – zaključio je on.

Psi lutalice predstavljaju problem na više lokacija u gradu, a da je neophodan ozbiljan pristup lokalne vlasti u rešavanju ovog problema građani su više puta ukazivali, o čemu su Bujanovačke redovno pisale.

Stanari Karakačke: Napadaju nas čopori pasa lutalica

Poslednji primer koji se desio juče je slučaj napada na desetogodišnjeg dečaka koji se vraćao sa treninga.

– Dete je istraumirano, plaši se da tim putem ide sam. Ne sme da prođe parkom, jer je ovo već drugi napad u samo nekoliko dana. Pukom srećom i uz pomoć sugrađanke koja mu je pomogla je sve prošlo bez posledica, ali je strah deteta bio očigledan – kaže za Bujanovačke otac dečaka, Vanja Dimitrijević.

Dodaje da nije ugrožena bezbednost samo dece već i svih građana koji žive u okolini vrtića i parka.

– Ovaj problem nadležni moraju što pre da reše dok se ne desi neka tragedija – rekao je zabrinuto otac napadnutog dečaka.

U Veterinarskoj stanici Bujanovac nam je rečeno da je poslednja akcija uklanjanja pasa sprovedena maja meseca ove godine.




3 thoughts on “Psi lutalice napali desetogodišnjeg dečaka u Bujanovcu

  1. Ana

    Zasto Komunalac??? Jel oni imaju azil ili sta? Nemaju, nego ce ih ubiti ili izbaciti u sumu! Zasto Veterina Bujanovac nije nadlezna, oni su ih sterilisali, nije bilo problema… A da, najlakse je ubiti pse, nismo se mnogi odmakli od onoga:“Bilo je ti u nekoj zemlji SELJAKA na brdovitom Balkanu“

    Reply
    1. Aleksandar

      A šta raditi sa psima lutalicama nego ih ubiti?! Koliko se svinja, kokoši i ostalih životinja ubije svakog dana, pa šta. Važno je da se eutanazija izvrši na način koji je bezbolan i bez patnje za životinju.

      Reply
      1. Ana

        Aleksandre, a da li ste Vi upoznati sa zakonom o dobrobiti zivotinja, ne morate biti skolovani da bi bili upoznati, ili za clan 269 Krivicnog zakonika Srbije, ako niste upoznati ili dovoljno obrazovani, postoji Dr. Google pa pogledajte, iako Vi ziviti u XVIII veku, sada je XXI i mnogo se promenilo od stvarnosti u Vasoj glavi. Ubijanje zivotinja je KRIVICNO DELO sa zaprecenom kaznom do 3 godine zatvora!!!! Aj, prijatno!

        Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *