SBB definitivno izbacuje Prvu i B92, tražili deset puta veću naknadu

Bujanovac, 21. oktobar 2022. (foto nova.rs) – Kompanija SBB izbaciće televizije Prva i B92 iz svoje ponude kanala od 28. oktobra. Kako je saopšteno iz kompanije razlog za izbacivanje je što je vlasnik ove dve televizije Srđan Milovanović tražio da im kablovski operater plaća naknadu uvećanu za 1.000 odsto, odnosno 38 miliona evra, umesto dosadašnja 3,5 miliona.

Kako navode u kompaniji SBB, ne žele da pristanu na „ucenjivačku i potpuno neprimerenu ponudu vlasnika Prve“.

 „Ponuda je u odnosu na prethodni period saradnje uvećana za čak 1.000 odsto, pri čemu je zanemarena činjenica da je reč o televizijama kojima po svim parametrima merenja gledanosti opada rejting, dok najpoznatija TV lica napuštaju ove medije“, saopštio je SBB.

Ponuda sa novom cenom stigla je pre gotovo dva meseca, nakon konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija, kada su Prva i B92 ponovo dobili pravo korišćenja javnog dobra.

Kako kažu, Milovanović traži znatno više novca iako su u pitanju kanali koje građani Srbije mogu besplatno da gledaju preko obične antene.

 „Istovremeno, televizije Prva i B92 državi plaćaju manje od milion evra godišnje pravo na nacionalnu frekvenciju, dok od SBB kompanije traže nekoliko desetina miliona evra za distribuciju“, poručuju u SBB.

Umesto Prve, B92, te još tri kablovska kanala, SBB poručuje da će korisnici moći da gledaju pet novih kanala, među kojima su i infotejment televizije France 24 i Insta TV.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *