Mustafa: Nova vlada će nastaviti sa destruktivnim pristupom prema Albancima u Srbiji

Bujanovac, 25. oktobar 2022. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafa od nove vlade Srbije očekuje, kako kaže, nastavak destruktivog i štetnog pristupa prema Albancima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Mustafa je za prištinsku KTV ocenio da vlada za koju se tvrdi da nije ni prozapadna ni proruska, ustvari jeste proruska.

-Vlada u kojoj se neguje pojam “srpski svet”,  isključuje sve ostale koji žive u Srbiji. To je destruktivan i štetan prema Albancima Preševske doline. Bio bih srećan da imamo prozapadnu proevropsku Vladu. Kažu da treba da se priključe Evropskoj uniji, a onda da nisu ni proevropski ni proruski. Nova vlada  će nastaviti sa pristupom kakav je imala do sada. Na čelo obaveštajne službe doći će čovek (Aleksandar Vulin) koji se zalaže za „srpski svet“. Imaće veće mogućnosti da  koristi instrumente i mehanizme da ovo realizuje – rekao je Mustafa.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine Mustafa je naglasio da se bez učešća SAD dogovor ne može postići.

Prema njegovim rečima, u Beogradu nema volje za dogovor sa Kosovom.

Kaže i da je uveren da će “tema Preševske doline biti tretirana u okviru ovog procesa”.

-Nije moguće postići održiv mir bez uključivanja Preševske doline – smatra Mustafa.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, dodao je, uverila je lidere Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi da će princip reciprociteta biti suštinski u ovom procesu, tako da ono što dobije srpska zajednica na Kosovu, dobije i albanska zajednica u Preševskoj dolini.

Političari iz Bujanovca i Preševa kod kosovske predsednice: Glavna tema popis

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *