Klenike bez vode, Arsić upozorava rukovodstvo Komunalca

Piše: D. Stošić

Saša Arsić

Bujanovac, 27. oktobar 2022. – Klenike i susedna sela bila su bez vode 24 sata, ovoga puta ne zbog havarije, već zbog kvara na trafostanici na izvorištu, rečeno je Bujanovačkim u JP “Komunalac”. Saša Arsić, zamenik predsednika Mesne zajednice Klenike, najavio je protest građana ukoliko Kleničani ponovo ostanu bez vode, rekavši da sumnja da je rezervna trafostanica poklonjena jednoj privatnoj firmi.

Kako za Bujanovačke navodi Arsić, od dva trafoa koja postoje na izvorištu u Kleniku jedan je sklonjen, iako je namenski poklonjen Mesnoj zajednici za snabdevanje vodom ovog kraja.

Pojašnjava da je ceo sistem vodosnabdevanja kleničkog kraja izgrađen sredstvima od donacija i da je komunalnom preduzeću povereno održavanje “gotovog proizvoda”.

– Komunalac nije uložio ništa u izgradnju mreže vodosnabdevanja i u trafostanicu. Oni su na održavanju i na naplati. Međutim, ne samo da ne šire mrežu i ne održavaju je, već i  postojeću opremu sklanjaju na neka druga mesta. U ovakvim situacijama mi ne možemo da funkcionišemo, jer se neko setio da rezervnu trafostanicu pomeri ne znam gde ili pokloni nekom. Imamo informacije da je trafo dat nekoj privatnoj firmi, ali to će pretpostavljam nadležni organi ispitati. To su moje sumnje – kaže Arsić.

Direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili potvrdio je Bujanovačkim da je došlo do kvara na trafostanici na izvorištu.

U međuvremenu meštani su javili da su konačno dobili vodu.

– Ukoliko se ovo ponovi, zbog ugrožavanja životne egzistencije građana moraćemo da reagujemo protestom kako bismo skrenuli pažnju javnosti na sve nepravilnosti i da vidimo šta je sa tim stvarima koje su poklonjene mesnoj zajednici – dodaje on.

Osvrnuo se i na problem čišćenja fekalne stanice i ispuštanja komunalnog otpada u rečno korito kleničke reke, ističući da je u vezi sa svim problemima više pismenih zahteva upućeno na adresu komunalnog preduzeća.

Katastrofa kod Klenika: Ponovo fekalije pored izvorišta vode

– Ne postoji volja da se problemi rešavaju, a sredstva se odvajaju iz opštinskog budžeta kojeg pune i Srbi i Albanci i država Srbija. Nije to ničija privatna svojina i imamo pravo da uživamo u dobrima ovog društva –  zaključio je Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *