„Svetosavci“ osvojili drugo mesto na takmičenju Narodne banke Srbije

Bujanovac, 28. oktobar 2022. –  Aleksandra Dimić, Anastasija Jovanović, Emilija Stefanović i Vladan Janjić, učenici četvrtog razreda bujanovačke Srednje škole “Sveti Sava”, osvojili su drugo mesto na takmičenju “Znamenite ličnosti na novčanicama srpskog dinara” koje je danas održano u Leskovcu.

Za sve njih, ali i za školu, vicešampionsko mesto je značajno jer, prema rečima Anastasije Jovanović,, na takmičenju iz monetarne istorije Srbije učestvuju po prvi put.

– Kao ekipa smo se dosta dobro pripremili, istraživali smo i sve smo radili zajedno, timski, tako da ovaj uspeh nije mogao izostati. S obzirom na konkurenciju, nismo imali tremu. Takmičenje je iskustvo više za sve nas, lepo smo se družili i proverili svoje znanje – kaže Anastasija učenica završne godine smera finansijski administrator.

Zadovoljstvo pokazanim znanjem i ostvarenim uspehom na takmičenju ne krije ni Ivana Mitrović, njihova profesorka ekonomije i mentorka.

– S obzirom da smo debitovali, zadovoljni smo rezultatom. Deca su se zaista trudila tokom priprema za takmičenje i bili su odlični predstavnici škole – kaže Mitrović.

Na takmičenju su učestvovale škole iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Vranja i Bujanovca, a u znanju iz monetarne istorije takmičilo se devet ekipa.

Takmičenje je održano u Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu u organizaciji Narodne banke Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *