Kurti: Preregistracija nije odložena, primena u četiri faze

Bujanovac, 29. oktobar 2022. Odluka o preregistraciji vozila nije odložena i počeće da se primenjuje od 1. novembra kako je predviđeno, ali će biti podeljena u četiri faze, rekao je kosovski premijer Albin Kurti.

„U prve tri nedelje narednog meseca, od 1. novembra do 21. novembra, biće izrečene opomene svima koji imaju nelegalne registarske tablice. Zatim će od 21. novembra u trajanju od dva meseca, do 21. januara, biti mera novčane kazne, onda ćemo od 21. januara imati probne tablice još dva meseca. Od 21. aprila ne mogu biti dozvoljene nikakve druge registarske tablice“, rekao je Kurti.

On je dodao da je na sastanku sa ambasadorima Kvinte, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Kosva Dželjaljom Svečljom, neposredno pre sednice vlade, izneo svoj stav.

„Očigledno je njihova ideja bila da se sve pomeri na više meseci, ali mi verujemo da je ovo najbolje rešenje. Ambasadori nisu bili obavešteni o našoj odluci, imali su određena pitanja, a onda su rekli da će izneti mišljenje o našoj odluci “, rekao je Kurti.

Američki državni Sekretar Entoni Blinken rekao je da je razočaran i zabrinut odlukom Kurtija da ne produži rok za preregistraciju vozila na RKS tablice, prenosi „Pavlovic today“.

Amerika traži da se odloži zamena srpskih tablica na Kosovu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *