Pajaziti: Zloupotreba memoranduma, Kurti treba da smeni Arditu Sinani

Bujanovac, 31. oktobar 2022. Šef bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti kaže da će potpisivanje memoranduma o saradnji kosovske vlade i Nacionalnog saveta Albanca (NSA) biti zloupotrebljeno, jer se desilo dve nedelje pre izbora za članove ovog tela. Od kosovskog premije Albina Kurtija je zatražio da smeni Arditu Sinani.

-Memorandum je potpisan 15 dana pre izbora za nacionalne savete manjina i tako će biti zloupotrebljen od strane potpisnika, koji će memorandum iskoristiti za sticanje političkih poena – kaže Pajaziti.

Memorandum o saradnji su u petak potpisali Kurti i aktuleni predsednik NSA Ragmi Mustafa, kandidat Partije za demokratsko delovanje (PDD) za novi mandat na čelu saveta.

Kurti i Mustafa potpisali: Za prava Albanaca

Pajaziti je istakao da je memorandum pozitivna stvar, ali naglasio da će ga sprovoditi budući predsednik saveta Levent Ćazimi, kandidat Alternative.

Zatražio je smenu Ardite Sinani sa mesta političkog savetnika kosovskog premijera za Bujanovac, Preševo i Medveđu, zato što se, kako kaže, svrstala na stranu svoje stranke za predstojeće izbore.

-Ardita i bilo ko drugi iz kosovske vlade ne treba da zauzimaju stranu i  budu krilo bilo koje političke partije u Dolini. Ovo nanosi štetu procesima, tako se utiče na građane. Ardita smatra da NSA pripada PDD-u, izgleda da će i mesto političkog savetnika za Dolinu u Vladi Kosova uvek pripadati ovoj stranci – kaže Pajaziti.

.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *