Žbevčani ponovo bez vode

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 1. novembar 2022. (foto arhiva) – Deo sela Žbevac koji se vodom snabdeva iz javnog vodovoda bez vode je desetak dana, javljaju meštani, ogorčeni što ih niko iz JP “Komunalac” ne obaveštava kada će dobiti vodu.

Problem sa vodosnabdevanjem dvadesetak domaćinstava u selu Žbevac je dugogodišnji, a žitelji muku muče sa nestašicama vode, ne samo u letnjim već i u zimskim mesecima, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Žbevčani bez vode mesec dana

Kako za naš portal tvrde meštani, nakon letnje agonije sa nestašicom vode u ovom selu, vodosnabdevanje je normalizovano polovinom septembra.

– Do pre desetak dana imali smo vodu redovno, a sada opet problemi. Nekoliko dana je bilo noću, međutim sada je nemamo ni danju ni noću. Osnovne potrebe nemamo da zadovoljimo i stvarno je neizdrživo – kažu meštani.

Žale se da jedan bunar sa tehnički neispravnom vodom koristi i po nekoliko kuća i da se često formira kolona kako bi se snabdeli vodom.

Pokušaji da od komunalnog preduzeća dođu do neophodnih informacija o uzroku nestanka vode ostali su bezuspešni.

– U Komunalcu se ne javljaju na telefon i nemamo nikakvu informaciju da li se radi o nekom kvaru ili šta je već ovog puta u pitanju. U letnjim mesecima izgovor za nestašicu vode je posipanje bašti i plastenika, ali sada je koristimo samo za kućne potrebe, ne troši se preterano – dodaju ogorčeno.

Ruždi Halili, direktor komunalnog preduzeća na pitanja Bujanovačkih do objave teksta nije odgovorio.

Podsetimo, na sednici skupštine održane krajem jula ove godine, usvojena je odluka o posebnoj budžetskoj pomoći  JP “Komunalac” u iznosu od 16,26 miliona dinara od kojih je preko 3 miliona trebalo biti utrošeno za rešavanje problema vodosnabdevanja u okolnim selima na teritoriji opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *