Đaci iz „Sezai Suroi“ na takmičenju u Leskovcu, Ćetin osvojio treće mesto

Ćetin Aćifi

Bujanovac, 3. novembar 2022. (foto Bujar Mustafa FB) – Učenici bujanovačke Srednje škole „Sezai Suroi“ učestvovali su na regionalnom takmičenju „Poslovni izazov“ u Leskovcu, a jedan od njih – Ćetin Aćifi, učenik četvrtog razreda, sa ekipom svojih vršnjaka iz  drugih škola, osvojio je treće mesto na ovom  takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama.

„Naš učenik Ćetin Aćifi, od 110 učenika iz 28 srednjih škola, zauzeo je 3. mesto sa drugarima iz drugih škola i plasirao se u veliko finale koje će se održati u Beogradu“, naveo je profesor Bujar Mustafa.

Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola imali su zadatak da osmisle rešenje realnog poslovnog problema, kreiraju biznis plan i da pred članovima žirija predstave svoju prezentaciju.

Poslovna ideja Ćetinovog tima je kafić koji bi pored tradicionalnih usluga pružao i zadovoljstvo čitanja knjiga.

– Ponosni smo na sve učenike, a ovo nije prvi uspeh učenika te grupe. Sada je sa timom i učenicima iz drugih škola, ostvario plasman u finale i zadovoljni smo, jer predstavlja našu školu – kaže za Bujanovačke Zejni Fejzulahu, direktor škole.

Ovaj gimnazijalac je sa još četiri srednjoškolca obezbedio učešće na Nacionalnom finalnom takmičenju koje će biti održano februara sledeće godine u Beogradu.

Na takmičenju su učestvovale i škole iz Vranja, Vlasotinca, Svrljiga, Prokuplja, Žitorađe, Pirota, Niša, Medveđe, Leskovca, Kuršumlije, Doljevca, Bojnika, Babušnice i Aleksinca.

Pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na „Poslovnom izazovu“ zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *