Konačno: Bujanovački klubovi dobijaju novac od Opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. novembar 2022. Posle više od pet meseci od otvaranja konkursa za finansiranje sportskih klubova u opštini Bujanovac i probijanja svih rokova nadležna komisija je završila ocenjivanje prijava, potvrđeno je Bujanovačkim.

Po rečima Fisnika Beljuljija, predsednika komisije koja je vrednovala prijave klubova, predlog o načinu raspodele 8 miliona dinara  prosleđen je Opštinkom veću na konačno odlučivanje, a sednica će biti održana u ponedeljak.

-Tada će Opštinsko veće doneti odluku, koja će potom biti objavljena javnosti – kaže on.

Do rekordnog kašnjenja, pisale su Bujanovačke ranije, navodno je došlo,  jer je Ministarstvo finansija kontrolisalo kako se trošio novac za sport u 2021. godini.

Bujanovački sport se gasi, Opština 3 meseca ne može da sprovede konkurs

Predstavnici klubova sa kojima smo razgovarali ponovili su da je celokupan bujanovački sportu na izdisaju i da će se klubovi koji jedva opstaju definitivno ugasiti, ukoliko uskoro ne bude dotacija iz opštinskog budžeta.

-U našoj opštini se najmanje novca izdvaja za sport, možda i u celoj Srbiji, pa i na ta sredstva čekamo mesecima. Na primer, Opština Trgovište je ove godine za finansiranje klubova izdvojila 25 miliona, a Bujanovac 8, što dovoljno pokazuje na šta smo spali – kaže predsednik jednog bujanovačkog kluba

Prošle godine je prvi konkurs za dotacije sportskim klubovima poništen posle  protesta i žalbe srpskih klubova zbog nezakonite raspodele novca u korist FK Trnovac i albanskih klubova.

Poništena odluka Komisije za sport, srpski klubovi bili u pravu

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *