Opština: Put u Mezdraji sledeće nedelje, ali bez asfalta

Bujanovac, 4. novembar 2022. – Početak radova na sanaciji puta u naselju Mezdraja u selu Klenike, očekuje se tokom sledeće nedelje, saznaju Bujanovačke u lokalnoj samoupravi. Bujanovačke su više puta pisale o zahtevima meštana da se uredi put u naselju.

–  Planirano je nasipanje tucanika i ravnanje, ne i asfaltiranje. Tamo gde voda nailazi na put sprovešće se cevi. Radiće se i odvodni kanal duž puta u dužini od 450 metara kako bi se voda prilikom padavina navodila u kanal – rekla je za Bujanovačke Fazila Azemović, načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

U odnosu na prethodne predloge kada je planirana sanacija puta u dužini od 250 metara, načelnica dodaje da će se sada raditi kompletan put u dužini od 850 metara.

– Ugovor je potpisan, ali ne mogu da preciziram dan kada će izvođači radova da budu uvedeni u posao. Očekujem tokom sledeće nedelje – navela je Azemović.

Bujanovačke su ranije pisale o dugogodišnjim naporima meštana ovog naselja da dobiju prohodan put.

Put je posipan šljunkom 2015. godine i od tada do danas, prema rečima meštana, ništa nije urađeno.

– Prave se putevi u selima Spančevac, Klinovac, Srednji rid, samo kod nas ne. Stvarno je žalosno i sramota za opštinu i za poslanika. Godinama nam obećavaju put i ništa.  Žalosno je za decu koja u školu i vrtić idu u gumenim čizmama – kažu meštani.

Meštani kleničkog naselja Mezdraja bez asfalta i do kolena u blatu

Vrednost planiranih radova je 2,5 miliona dinara sa PDV-om.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *