“Svetosavci” u Uniji srednjoškolaca Srbije: Šansa za razvoj potencijala

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 10. novembar 2022. – Učenici bujanovačke Srednje škole „Sveti Sava“ zajedno sa gimnazijalcima iz Vranja učestvovali su u projektu “O mladima za mlade” u organizaciji Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS).

Kristina Tomić, Mirjana Jovanović, Emilija Isenović, Anastasija Nikolov i Nikolija Mladenović, učenice trećeg razreda bujanovačke srednje škole na smeru medicinska sestra-vaspitač, na dvodnevnim radionicama imale su priliku da se upoznaju sa aktivnostima Unije srednjoškolaca, mogućnostima koje pruža, ali i konceptom digitalnog aktivizma.

-Ova saradnja pomaže učenicima u procesu aktuelizovanja svih pozitivnih individualnih potencijala, kako obrazovnih, tako i socijalnih, emocionalnih. Ovo je vreme u kojem svaki učenik treba da razvija vlastitu ličnost, poštujući različitosti koje postoje među njima i u okruženju – kaže za naš portal Snežana Mišić, pedagog škole.

Ističući važnost rada na komunikaciji, odnosu prema sebi i drugima, Mišić je navela da su učenici na radionici stekli dodatna iskustva u liderstvu, komunikacijskim veštinama, pregovaranju, strateškom i taktičkom razmišljanju i planiranju.

-Učenici su oduševljeni i dobro su se pokazali. Doživljaj školskog iskustva određuje njihov stav prema školi, obrazovanju i znanju. Uslovljava i motivaciju za buduće učenje, stepen zalaganja i orjentaciju u životu – dodaje pedagog.

Radionice su održane u gimnaziji “Bora Stanković” u Vranju, 8. i 9. novembra, a učestvovali su i srednjoškolci iz Vladičinog Hana i Surdulice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *