Bujanovačka crkva danima bez vode zbog ilegalnih priključaka

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. novembar 2022. Gradska crkva u Bujanovcu danima je bez vode zbog ilegalnih priključaka na mrežu objekata koji niču oko hrama Svetih apostola Petra i Pavla. Iz crkve kažu da su problem prijavili nadležnom JP “Komunalac”, ali da reakcije nije bilo.

“Hram Svetih Apostola Petra i Pavla  već nekoliko godina ima veliki problem sa nedostatkom vode. Izgradnjom objekta u blizini crkve, koji nećemo da imenujemo, zbog ilegalnog priključka smanjen je pritisak u mreži, koja je izgrađena samo za potrebe crkve i kao takva  je  vrlo malog kapaciteta. Pre izvesnog vremena je na obližnjem placu urađen još jedan ilegalni priključak na cev za crkvu, što je u potpunosti prekinulo dotok vode do našeg hrama. Prijavili smo nadležnima, ali oni ne reaguju”, rečeno je Bujanovačkim u crkvi.

Crkva je tako danima gotovo bez vode ili je ima u skromnim količinama zbog izuzetno slabog pritiska.

“Dok se u susednim objektima voda nekontrolisano koristi ili otiče u prazno,   za crkvu koju vernici svakodnevno posećuju nema adekvatnog vodosnadbevanja”, dodaje se.

Ne želeći da troše vodu sa gradske mreže na način koji bi se mogao okarakterisati kao nenamenski, gradska Crkvena opština obezbedila je za hram Svetih apostola Petra i Pavla alternativni izvor vode, iskopavanjem bunara u dvorištu crkve 2019. godine.

Bujanovačka crkva daje primer kako se štedi voda

Međutim, radi se o tehničkoj vodi, ne pijaćoj, a ni takve nema u dovoljnim količinama.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *