Đaci u Trnovcu bez užine: Propadaju javne nabavke, Opština ne daje pare

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. novembar 2022. Učenici  Osnovne škole „Muharem Kadriu“ u Velikom Trnovcu jedini su osnovci u bujanovačkoj opštini koji ne dobijaju đačku užinu, jer Opština samo ovoj školi nije uplatila novac za ovu namenu. U školi kažu da je problem u tome što se nijedna pekara nije javila na dve otvorene javne nabavke.

„Nismo dobili sredstva za užine ni za jedan mesec od septembra ove godine. Otvorili smo dve javne nabavke u oktobru i novembru, ali se nijedna firma koja se bavi proizvodnjom hleba i peciva nije javila“, saopšteno je krajem nedelje iz škole koja ima više od 400 đaka.

Školska administracija i Savet roditelja, kako kažu, nadaju se pronalaženju modaliteta za rešavanje ovog problema.

Opština je za đačke užine do kraja godine izdvojila 11,7 miliona dinara, a škole su prvu tranšu dobile krajem oktobra, o čemu su Bujanovačke pisale.

Opština finansira užinu za bujanovačke osnovce

U Opštini su potvrdili da škola u Velikom Trnovcu nije dobila novac za užine, a u odgovoru na saopštenje iz škole poručili su da su sve osnovne škole sprovele neophodne procedure za snabdevanje učenika užinom i dobijaju sredstva.

Kažu da po pitanju javnih nabavki ne mogu da pomognu i da bi škola u Trnovcu mogla da se ugleda na druge.

„U konsultaciji sa Službom za javne nabavke u Opštinskoj upravi i na osnovu zakonskih ovlašćenja, nemamo pravo da favorizujemo i tražimo od bilo kog privrednog subjekta da podnese ponudu u javnoj nabavci bilo koje škole, iako postoje dobre prakse drugih škola o tome kako su sprovodile javne nabavke ove prirode“, navode iz nadležnog Odeljenja za javne službe.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *