Koridori Srbije: Nema pukotina na potpornim zidovima u Grdeličkoj klisuri

Bujanovac, 12. novembar 2022. Na potpornim zidovima u Grdelici nema nikakvih pukotina i sve kosine su stabilne, utvrdili su inženjeri Koridora Srbije koji su u petak nakon objava na društvenim mrežama o pukotinama u klisuri obišli ovu trasu auto-puta.

Kako je saopšteno u petak, neki mediji su bez provere preneli fotografiju sa društvenih mreža na kojoj je potporni zid na auto-putu kroz Grdeličku klisuru uz komentar da je napukao zid, a odmah nakon objave dežurna ekipa inženjera otišla je na trasu auto-puta i ustanovila da pukotina nema.

“Slika koja se pojavila prikazuje mesto na kojem je prekinuto betoniranje tokom izgradnje, a takvo je stanje otkako je stabilizacija kosine završena i ništa se nije menjalo u proteklom periodu”, navode iz Koridora.

Zbog uznemirenja javnosti inženjeri Koridora Srbije u subotu će izaći na trasu i uraditi vanredno očitavanje pomeranja na svim kosinama u Grdeličkoj klisuri.

Podsećaju da su 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u ovoj klisuri i da do sada nikakva pomeranja nisu uočena, te napominju da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *