Izbori za nacionalne savete: Izlaznost 6 odsto

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. novembar 2022. Na izborima za članove nacionalnih saveta Albanaca i Roma u opštini Bujanovac do 10 časova glasalo je 6 odsto građana upisanih u Poseban birački spisak, rečeno je našem portalu u Radnom telu Republičke izborne komisije (RIK) za Bujanovac.

Pravo glasa u opštini Bujanovac ima nešto manje od 18.000 birača – 16.000 pripadnika albanske nacionalne manjine i 1.900 Roma, što znači da je do sada glasalo oko 1.100 građana.

Radno telo RIK-a će naredni presek o izlaznosti raditi posle 14 časova.

Bujanovačke su pre 10 časova obišle biračka mesta u Domu kulture i zgradi Opštine na kojima je upisano oko 900 glasača.

Na biračkom mestu broj 23 u Opštinskoj upravi zatekli smo samo jedan glasački listić u kutiji, a u Domu kulture (biračko mesto broj 24) od upisana 464 glasalo je desetak građana.

Na teritoriji opštine Bujanovac izbori se sprovode na 26 biračkih mesta, a u Preševu na 23.

Otvorena biračka mesta: Albanci biraju članove Nacionalnog saveta

Na glasačkom listiću za Nacionalni savet Albanaca (NSA) je 5 izbornih listi –  lista Demokratske partije Nagipa Arifija, čiji kandidat za predsednika NSA je Agim Haliti, lista Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija koja je za predsednika ponovo kandidovala Ragmija Mustafu, lista Pokreta za demokratski progres Šćiprima Muslijua i kandidata za predsednika Nevzad Lutfiu, slede lista Alternative za promene sa Leventom Ćazimijem i Demokratske partije Albanaca sa kandidatom Enverom Mehmetijem.

Saziv NSA čine 15 članova.

Romi biraju između dve liste, od kojih je jedna „Za jedinstvo Roma Srbije – Ibro Idić“, koju su kandidovali Romi iz Bujanovca, a druga „Srbija za Rome – Zajedno možemo sve“.

Izbori za nacionalne savete u nedelju, u opštini Bujanovac 26 biračkih mesta

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *