Ljiljančani pronašli novi izvor: Biće vode i za Bujanovac (video)

Piše: N. Stevanović

Predsednik MZ Ljiljance Slavoljub Ristić

Bujanovac, 15. novembar 2022. Na planini Rujan u bujanovačkoj opštini prošlog vikenda pronađeno je izvorište iz kojeg bi vodom moglo da se snabdeva više sela koja godinama nemaju dovoljno vode. Potragu za vodom i bušotinu finansirala je Opština, na predlog predsednika Mesne zajednice Ljiljance Slavoljuba Ristića.

-Pronašli smo “živu vodu” i mislimo da je ima u velikim količinama. Kao što sam rekao u avgustu, očekujem da sa ovim izvorištem dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem u Bogdanovcu, Ljiljancu, Žuželjici, Žbevcu, Košarnu, a verujem i u Bujanovcu, postane prošlost. Biće vode za sve – kaže Ristić.

Ljiljančani imaju rešenje za problem sa vodosnabdevanjem, na potezu Opština Bujanovac

Ipak, treba sačekati dve nedelje, naglasio je, da se izvrše hemijske i biološke analize vode iz ovog izvorišta kod Bogdanovca.

-Ukoliko se utvrdi da je voda ispravna, a ja duboko verujem da jeste, s obzirom na kraj gde je pronađena, radićemo dalje. Treba da se sprovede kroz Bogdanovac do Ljiljanca, uvede u postojeći sistem prema Žbevcu i Žuželjici, uz krak prema Košarnu. Na Opštini je da spremi projekat – kaže Ristić.

Iako se radi o opštem dobru, o poduhvatu koji može samo koristiti građanima, Ristić je ogorčen što su se radovima usprotivili pojedini meštani.

-Iako su za bušotinu obezbeđene sve potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih organa, a izvorište se nalazi na javnoj svojini, dakle na parceli države Srbije, pojedinci nisu hteli da puste radnike da rade svoj posao, pa je intervenisala policija. Od jednog sudije Osnovnog suda Bujanovcu koji izmišlja međe radnike je čuvala policija, bez ikakvog razloga, iz čiste pakosti nije hteo da se skloni sa puta dok ga policajci nisu upozorili da će ga privesti – kaže Ristić.

Dodao je da se nada da više neće biti problema takve vrste i da su svi shvatili koliko je poduhvat značajan za građane.

On se u ime meštana svih sela koja će korisiti vodu zahvalio predsedniku opštine Nagipu Arifiju što je prihvatio predlog i dozvolio da Opština plati 500.000 dinara za radove.

Hvala meštanima Ljiljanca i Bodanovca koji su dali novac za popravku puta da bi mehanizacija mogla da stigne do lokacije, firmi Geo bunar iz Vrtogoša, koja je radila bušotinu, a hvala i Žbevčanima i Žuželjičanima što su se oglušili o naš poziv i nisu hteli da učestvuju ni u čemu, iako je voda i njima potrebna –  poručio je Ristić.

Žbevčani ponovo bez vode

On očekuje da se projekat za izvorište nađe u budžetu opštine za narednu godinu.




One thought on “Ljiljančani pronašli novi izvor: Biće vode i za Bujanovac (video)

  1. Jasmina

    Ljiljancani napokon pronasli novi izvor zive vode, tako da ce vise sela resiti problem vodosnadbevanja koja im je veoma potrebna, jer dugo vremena muku muce sa nedostatkom vode. Jos da nabeve aparat za preciscavanje vode eto resice problem za duzi vremenski period. Voda je tu jos kada budu koristili nobelov aparat ima sebi da produze zivotni vek i dobro zdravlje.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *