Bislimi: Nema dogovora o tablicama

Bujanovac, 16. novembar 2022. Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bislimi demantovao je danas navode medija da su dve strane postigle sporazum o registarskim tablicama.

Bislimi je negirao i da se u utorak u Briselu sastao sa glavnim pregovaračem Beograda Petrom Petkovićem, već samo sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

“Nema dogovora. Nema predloga Evropske unije. Ima elemenata o kojima smo razgovarali o mogućnosti izlaska iz krize, ali dogovora nema. U Briselu sam se sastao samo sa Lajčakom. Svaki novinar koji je izveštavao o dešavanjima u Briselu je preneo dezinformacije, nisam se sastao sa Petkovićem, on nije bio u Briselu”, rekao je Bislimi, prenose portali Periskopi i Reporteri.

Na pitanje novinara šta će biti posle ponedeljka, 21. novembra kada treba da počne novčano kažnjavanje onih koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice, Bislimi je rekao da „posle ponedeljka dolazi utorak“.

„Nisam Nostradamus, ja sam potpredsednik vlade“, rekao je Bislimi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *