Novi slučaj vršnjačkog nasilja na jugu, direktor demantuje da su đaka svlačili

Bujanovac, 18. novembar 2022.  Slučaj maltretiranja učenika OŠ „Branko Radičević“ u Vladičinom Hanu potvrdilo je Više javno tužilaštvo u Vranju (VJT). Tužilaštvo je naložilo je da se od svih aktera događaja u prisustvu roditelja uzmu službene beleške, kao i da se tek nakon toga izvrši konsultacija o daljem postupanju.

Incident se dogodio u sredu nakon četvrtog časa, za vreme odmora, kada su trojica učenika osmog razreda ušli u njegovu učionicu, kao i četiri devojčice iz istog razreda, prenosi Telegraf.

Osmaci su učenika šestog razreda navodno hvatali za vrat, skidali mu pantalone i terali ga da peva, dok su devojčice stajale ispred njega i nisu mu dozvoljavale da izađe iz učionice kako bi prijavio događaj.

Direktor škole je, međutim, rekao da niko nije svukao đaka, da on nije bio nag ni u jednom trenutku i da ga nije niko hvatao za vrat. 

– Nije istina da su skidane pantalone i da je učenik hvatan za vrat. To su strašne stvari, to je već treći nivo nasilja. Tim za borbu protiv nasilja je ocenio da je ovde reč o nasilju drugog nivoa koji znači guranje, grebanje… Škola je postupila po svim pravilnicima i zakonima. Razgovarali smo i sa roditeljima. Oni su se izvinili roditeljima napadnutog dečaka i obećali da se to neće ponoviti – rekao je direktor Dragan Stojanović za Telegraf.

Po prijavi događaja, policija je došla u školu i obavila razgovor sa nadležnima.

Kriminalistički inspektor i policijski službenik obavili su razgovor sa direktorom škole i koordinatorom tima za bezbednost koji su izjavili da su na nivou škole održali sastanak sa roditeljima.

Na ovom sastanku je utvrđeno da se prema Pravilniku Ministarstva prosvete radi o drugom stepenu vršnjačkog nasilja i da će oni u sklopu svojih nadležnosti preduzeti sve mere i radnje.

O događaju je obavešten i Centar za socijalni rad. Inače,  u ovoj školi nema školskog policajca.

Ovo je treći prijavljeni slučaj vršnjačkog nasilja u školama u Pčinjskom okrugu za poslednjih mesec dana.

Prethodna dva dogodila su se u Vranju – u jednoj osnovnoj i srednjoj školi.

Policija: Vršnjačko nasilje u Vranju, obavešteno Tužilastvo

U prvom slučaju su dečaci tukli osmogodišnjeg druga u igraonici, a u srednjoj je dečak maltretiran, skidan nag, a sve to snimano.

Učenik iz Bujanovca tukao i mučio školske drugove




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *