Raspisan konkurs za zamenika tužioca, očekuje se da bude raspoređen u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. novembar 2022. Državno veće tužilaca oglasilo je izbor zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju, a kako saznaje naš portal u OJT očekuje se da bude popunjeno upražnjeno mesto u odeljenju Tužilaštva u Bujanovcu.

-Kada Državno veće izabere zamenika tužioca za OJT Vranje, onda će uslediti raspoređivanje i to verovatno u Bujanovcu – rekao je za Bujanovačke portparol OJT Vranje.

Jedno od dva upražnjena mesta zamenika tužioca u Bujanovcu popunjeno je početkom godine kada je posao dobio kandidat iz Vranja.

Driton Redžepi nije prošao za zamenika tužioca

Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi odluku je nazvao skandaloznom, zato što su odbijeni kandidati Albanci iz Bujanovca i Preševa, koji su, po njegovim rečima, ispunjavali sve uslove.

Kamberi: Vranjanka u tužilaštvu u Bujanovcu je skandal

-Veće tužilaca odabralo je srpskog kandidata iz Vranja, na mesto na kojem je do pre nekoliko meseci radio jedini Albanac kao zamenik tužioca. U Osnovnom tužilaštvu, koje pokriva okrug sa oko 30 odsto albanskog stanovništva, od sada neće biti tužilaca Albanaca – rekao je Kamberi.

Poslednji konkurs otvoren je 18. novembra, a rok za prijavu je 15 dana.

Biraće se i zamenici tužioca OJT u Novom Pazaru, Apelacionih tužilaštva u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i Viših javnih tužilaštva u Beogradu, Subotici, Kraljevu i Pirotu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *