Lovni turizam u Bujanovcu: Stigle čeke, sledi izgradnja lovačkog doma (foto)

Bujanovac, 23. novembar 2022. Na teritoriji bujanovačkog lovišta postavljeno je osam čeka, hranilišta i solišta za divljač, u okviru projekta “Foto-lov bez granica”, kaže za naš portal upravnik lovišta Nikola Veljković.

-Čeke poseduju foto-opremu i foto-klopke kako bi mogle da se lociraju životinje koje se nalaze na tom području. Cilj je da proširimo lovni turizam, da ljudi koji su zaljubljenici u prirodu i koji vole da provode vreme u prirodi dođu ovde da sačekaju lisicu, vuka, jazavca, šta god imaju priliku da ‘ulove’ i da od toga korist ima naše lovačko udruženje “Golub”, ali i cela opština – kaže Veljković.

“Foto-lov bez granica” je projekat koji realizuje Lovački savez Srbije, a u saradnji sa lovačkom federacijom Severne Makedonije i bujanovačkim lovačkim udruženjem “Golub”.

Projekat finansirana Evropska unija, a kako kaže Veljković, u planu je izgradnja lovačkog doma sa restoranom i smeštajem, kako za domaće lovce, tako i za strane lovce i turiste.

Cilj projekta je obezbeđivanje dodatnih prihoda i van lovne sezone.

-Za foto-lov ne čekate lovnu sezonu, nema kvote divljači koje možete da odstrelite. Foto-lov je za svakog ko želi da dođe u prirodu  u bilo kom trenutku – kaže Veljković.

   

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *