Kamberi izašao iz poslaničke grupe sa Hrvatima zbog njihovog ulaska u vladu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. novembar 2022. Poslanička grupa „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina“, čiji član je bio i narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi, više ne postoji. Razlog za to je podrška liste „Zajedno za Vojvodinu“ vladajućoj većini u Skupštini Srbije, a Kamberi i poslanici SDA Sandžaka insistiraju da ostanu opozicija.

Kamberi kaže da je poslanička grupa prestala da postoji onog trenutka kada je narodni poslanik sa vojvođanske liste izabran za ministra u novoj vladi Srbije.

Radi se o Tomislavu Žigmanovu, predstavniku vojvođanskih Hrvata, koji je sada ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

-U ovom trenutku nemamo poslaničku grupu, već delujemo individualno. Nadamo se da ćemo naći istomišljenike iz redova demokratske opozicije – rekao je Kamberi za Albanian Daily News.

Koalicija Albanaca doline, koju predstavlja Kamberi, formirala je u avgustu poslaničku grupu sa listom „Zajedno za Vojvodinu“ i SDA Sandžaka nakon konstituisanja Skupštine.

Koalicija Albanaca u poslaničkoj grupi sa SDA Sandžaka i Zajedno za Vojvodinu

Kamberi je tada rekao da je nova poslanička grupa jedina u ovom sazivu parlamenta u kojoj su isključivo poslanici sa lista manjina.

Rasturanje poslaničke grupe znači da su Kamberi i dvoje poslanika iz SDA Sulejmana Ugljanina ostali u opoziciji.

Oni, međutim, ne mogu da osnuju novu poslaničku klubu, jer je uslov za to najmanje pet narodnih poslanika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *