Meštani sela Brnjare mole za kilometar puta, da se ne ponovi tragedija od pre nekoliko godina

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. novembar 2022. Kada se pre tri godine mladić iz sela Brnjare u bujanovačkoj opštini teško povredio nesrećnim slučajem četiri sata je nepokretan čekao pomoć, jer sanitetsko vozilo zbog katastrofalnog puta nije moglo da stigne do njega. Mladić je podlegao povredama, a meštani mahale Carci mole nadležne u Opštini da ne dozvole da se ovakva tragedija ponovi.

-Na kraju su lekari stigli terenskim vozilom, ali je bilo kasno. Ova tragedija, jedan život koji je možda mogao biti spašen, nije ništa promenila. Pored bezbroj naših zahteva, molbi, ništa na putu nije rađeno 10 godina – kaže stanovnik mahale.

Kilometar puta od mahale do prvog asfalta za tridesetak meštana jedina je veza sa svetom.

Kažu da je stanje puta sve gore i gore sa svakom kišom i da sa zebnjom isčekuju sneg koji će ih potpuno izolovati.

-U mahali ima dosta bolesnih, starih ljudi. Hitna pomoć ne može da dođe do nas, nema pomoći. Ima i dece, koju roditelji nose u rukama do asfaltnog puta, jer zbog blata ili snega drugačije ne može – naglašavaju.

O istom problemu u Donjem Starcu Bujanovačke su nedavno pisale.

Donji Starac: Sredite nam put, ovde žive deca

-Preko mesne zajednice smo uputili bezbroj zahteva Opštini da bar saniraju put, obraćali smo se i narodnom poslaniku iz Bujanovca Nenadu Mitroviću, ali ništa od toga – kaže meštanin.

Uzaludno je bilo i pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Meštani Brnjara pisali Vučiću, čekaju odgovor

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *