„Sve je ok“ platforma za pomoć mladima

Bujanovac, 24. novembar 2022. Unicef je zajedno sa partnerima pokrenuo platformu “Sve je ok” koja mladima od 16 do 30 godina pruža mogućnost da putem chat-a ili telefona dobiju pomoć kako bi se što lakše izborili sa izazovima koje nosi prelazak u odraslo doba.

Bilo da su u pitanju depresija, anksioznost, neprihvatanje sebe ili situacije sa kojom se suočavaju, problemi u školi ili na fakultetu, “Sve je ok”  predstavlja sigurno utočište u kome psiholozi i ostali stručnjaci daju podršku i konkretne savete.

Platformu je podržao Maybelline New York u sklopu globalne inicijative Brave Together.

“Čak i ako nisi siguran da je tvoj problem ozbiljan, ne ustručavaj se da zatražiš stručnu pomoć. Profesionalac će bolje moći da proceni tvoje stanje i preporuči šta možeš da učiniš da se osećaš bolje. Ako imaš od 16 do 30 godina, svakog dana od 18 do 22 sata četuj sa psihologom u realnom vremenu na Svejeok.rs, a ako ti je pomoć potrebna hitno, u svakom trenutku možeš pozvati 116111”, poručuju iz organizacije.

Kako bi se mladi, ali i njihovi roditelji, nastavnici, školski psiholozi i pedagozi, najbolje upoznali sa onim što platforma nudi, kreiran je svojevrsni Vodič, sa ciljem da ohrabri sve one kojima je pomoć potrebna da istu i potraže – u bilo koje doba, besplatno i potpuno anonimno.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *