Ministar odbrane gledao utakmicu Srbija-Brazil u bazi Jug kod Bujanovca

Bujanovac, 25. novembar 2022. (foto MO) – Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su sinoć Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Ministar Vučević je i polaznike Kursa za štabne oficire Ujedinjenih nacija „UNSOC 2022 ” koji se realizuje u bazi „Jug“ i sertifikovan je od strane Ujedinjenih nacija.

On je imao priliku da sagleda kapacitete Centra za realizaciju obuke na trenažerima i simulatorima. Ministru su, između ostalog, predstavljeni simulator virtuelnog bojišta VBS-3, medicinski simulator, trenažer za obuku u gađanju iz ličnog naoružanja „LASER SHOT”, kao i simulator pogodaka „MILES”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučević i general Mojsilović  prisustvovali su i prikazu osposobljenosti Voda za zaštitu snaga Komande za obuku na poligonu Borovac kod baze „Jug“.

– Da čuvate mir i građane tamo gde budete bili, ali da čuvate i sebe, da nam se vratite živi i zdravi u otadžbinu, u Srbiju. Ponosan sam na ovo što vidim, da je Vojska Srbije radila na unapređenju obuke, na stvaranju uslova da naši pripadnici, ali ne samo naši pripadnici, nego pripadnici i drugih oružanih snaga, drugih vojski dolaze kod nas na obuku. Želim vam dobro zdravlje, dobru sreću i junačka srca – poručio je ministar Vučević pripadnicima Voda za zaštitu snaga koji će na proleće biti upućen u misiju UNIFIL u Libanu.

Nakon zajedničke večere ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa starešinama i vojnicima u bazi „Jug“, oni su zajedno pratili i fudbalsku utakmicu Svetskog prvenstva u Kataru između reprezentacija Srbije i Brazila.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *