Stručna praksa za 119 Bujanovčana, najviše u Domu zdravlja i Komunalcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. novembar 2022. Opština Bujanovac donela je odluku o finansiranju stručne prakse  za 119 nezaposlenih kod 21 poslodavca –  javnim ustanovama, preduzećima, školama, sudovima, tužilaštvu, advokatskim kancelarijama i zubarskim ordinacijama.

Najviše praktikanata – 28, biće primljeno u Domu zdravlja, 22 u JP „Komunalac“, a u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ 14.

U DZ će biti primljeno 19 medicinskih sestara, 4 strukovne medicinske sestre, 2 više ginekološke sestre,  po jedan zubni tehničar, strukovni laborant i stomatolog, stoji u opštinskoj odluci objavljenoj u četvrtak.

JP „Komunalac“ traži šestoro diplomiranih ekonomista, dvoje ekonomista, devetoro pripravnika sa srednjom školom, ali i hemičare, tehnologe, građevince.

Za stručno osposobljavanje lokalna samouprava ove godine izdvojila je 25 miliona dinara.

Program će trajati do 12 meseci za pripravnike sa  visokom stručnom spremom, do 9 meseci za praktikante sa višom i 6 meseci za one sa srednjom stručnom spremom.

Tokom trajanja stručne prakse Opština Bujanovac će uplativati poslodavcu sredstva za isplatu angažovanih lica odnosno, 25.000 dinara u neto iznosu za one sa fakultetskom diplomom, 23.000 za pripravnike sa višom školom i 20.000 dinara za svršene srednjoškolce.

Za izbor pripravnika zaduženi su poslodavci.

Prošle godine je u lokalnim preduzećima i ustanovama na stručnu praksu primljeno samo šestoro Srba.

Samo 6 Srba od 45 primljenih na stručnu praksu u Bujanovcu

Kompletan spisak poslodavaca i potrebnih pripravnika možete videti OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *