Više od 600.000 mladih se prijavilo za pomoć od 5.000 dinara

Bujanovac, 4. decembar 2022. Za pomoć države u iznosu od po 5.000 dinara do sada se prijavilo 607.000 mladih, kaže ministar finansija Siniša Mali.

-Prijava traje do 15. decembra, preko Uprave za trezor, a isplata će početi 16. decembra i verujem da ćemo isplatu završiti do 19. decembra – rekao je on za TV Prva u subotu.

Pravo na ovu pomoć imaju mladi između 16 i 29 godina i neophodno je da se prijave svi, bez obzira da li su već primali državnu pomoć.

Prijava za 5.000 dinara od 1. decembra

Prema njegovim rečima, za ovu pomoć iz budžeta je izdvojeno šest milijardi dinara.

Ministar je naglasio da novca za subvencije do 20.000 evra majkama za kupovinu stana ima dovoljno i dodao da one samo treba da podnesu neophodnu dokumentaciju koja je propisana.

-Čuo sam razne komentare oko toga šta je problem majkama da ostvare ovo pravo. Najveći broj problema koji su postojali u realizaciji uredbe je rešen i raščišćen i samo je neophodno pažljivo pročitati ta rešenja – rekao je Mali

Po njegovim rečima, majke u tome mogu da računaju na pomoć lokalnih samouprava i Ministarstva za brigu i porodici i demografiju, a što se Ministarstva finansija tiče, kako je rekao, para za ovu namenu ima dovoljno.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *