Festival košarke u Bujanovcu za vikend

Bujanovac, 5. decembar 2022. (foto arhiva) – Bujanovački Košarkaški klub Play 017 organizovaće Festival košarke „Naš sport, naša igra“ na kojem se očekuje učešće više 300 od devojčica i dečaka iz Bujanovca, Vranja, Vladicinog Hana, Vlasotinca, Leskovca.

Festival se održava 10. i 11 decembra u Bujanovcu.

-U subotu od 9 časova krećemo sa turnirom za mlađe pionire. U isto vreme za devojčice tog uzrasta u prostorijama Ekonomakog fakulteta biće organizovano predavanje prof dr Dušana Nikolića. Nakon predavanja biće emitovan  film koji je povezan sa temom koju sprovodimo u okviru projekta – kaže Nenad Stajić, prvi čovek bujanovačkog kluba.

Potom će dečaci odslušati predavanje, a devojčice odigrati  svoj turnir.

-Za sve učesnike festivala bice obezbeđen prevoz iz gradova iz kojih dolaze, kao i hrana, piće, majice, zahvalnice, a za najbolje među njima medalje i pehari – kaže Stajić.

U nedelju će biti organizovane utakmice za najmlađe koje neće imati takmičarskog značaja, jer su, kako kaže Stajić, svi oni već pobednici.

Festival se organizuje u okviru projekta ALVED koji sporovodi organizacija People in Need pod pokroviteljstvom Ambasade Enleske u Beogradu, a  realizuje ga OKK PLAY 017 sa partnerima iz KK Panteri Vranje i KB Elita iz Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *