Početak stručne prakse moguć i ove nedelje, čeka se Opština

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. decembar 2022. Za početak stručne prakse 119 mladih Bujanovčana čeka se Opština, odnosno potpisivanje ugovora sa 21 poslodavcem. U kabinetu predsednika opštine našem portalu je rečeno da bi to moglo da bude završeno tokom ove nedelje.

-Ako ove nedelje uspemo da završimo ugovore sa preduzećima i ustanovama kojima je odobreno angažovanje praktikanata, oni odmah mogu početi da rade, očekujem da će biti tako – rekao je Bujanovačkim šef kabineta Sali Salihi.

Opština Bujanovac je 25. novembra donela odluku o finansiranju stručne prakse  javnim ustanovama, preduzećima, školama, sudovima, tužilaštvu, advokatskim kancelarijama i zubarskim ordinacijama. Za plate praktikanata izdvojeno je 25 miliona dinara.

Stručna praksa za 119 Bujanovčana, najviše u Domu zdravlja i Komunalcu

Poslodavci su već odredili pripravnike koje će angažovati na 12, 9 i 6 meseci, u zavisnosti od stručne spreme.

Među poslodavcima je i Srednja škola „Sezai Suroi“.

-Nama je odobreno sedam pripravnika i već smo odredili koga ćemo primiti. Kao što znate čeka se potpisivanje ugovora sa Opštinom, a kada se to završi već sutradan praktikanti mogu da počnu da rade – kaže za Bujanovačke direktor škole Zejni Fejzulahu.

Tokom trajanja stručne prakse Opština Bujanovac će uplativati poslodavcu sredstva za isplatu angažovanih lica odnosno, 25.000 dinara u neto iznosu za one sa fakultetskom diplomom, 23.000 za pripravnike sa višom školom i 20.000 dinara za svršene srednjoškolce.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *