Direktorka Pavlović: Ne plaćamo slobodne dane ako radnik na dan slave nije u smeni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. decembar 2022. Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović odbacila je kao neistinite tvrdnje predsednika bujanovačkog odbora Narodne stranke (NS) Saše Arsića da se zaposlenima u Službi hitne pomoći ne plaća dan odsustva zbog slave. „Apsolutno sva prava koje zakon propisuje imaju svi zaposleni u našoj ustanovi“, poručuje direktorka.

-Samo treba imati na umu raspored rada. Ako je krsna slava bilo kog radnika na dan kada je on na rasporedu za rad tog dana dobija slobodan dan. Ako je radnik slobodan na dan kad mu je krsna slava zašto bi dobio plaćeno odsustvo, kada je već po rasporedu slobodan – kaže direktorka.

Saša Arsić : Direktorka Doma zdravlja zaposlenima ne plaća slobodan dan za slavu

Naglasila je da tako rade apsolutno sve ustanove u zemlji i da se bujanovački Dom zdravlja ni po čemu ne razlikuje od svih ostalih kada je u u pitanju pravo na slobodan dan zbog slave.

-Apsolutno nema govora o bilo kakvom zakidanju na pravima zaposlenih – dodala je.

Na Arsićeve kritike da Opština, a ne Dom zdravlja, kao što bi trebalo, odlučuje ko će biti primljen na stručnu praksu i da će ponovo većina praktikanata biti iz albanske zajednice,  Pavlović odgovara da će biti primljeni svi koji su se prijavili na vreme.

-Mi smo 28. oktobra podneli zahtev Opštini za tridesetak praktikanata, toliko smo otprilike imali i prošle godine. Svi koji su se u tom periodu prijavili i izrazili želju za stručnim osposobljavanjem u Domu zdravlja su sagledani i ušli su u tu priču. Oni koji su se prijavljivali posle podnošenja zahteva moraće da sačekaju sledeću godinu ili mogu da volontiraju – kaže ona.

Direktorka nije upoznata, kako je rekla, sa opštinskom odlukom da se Domu zdravlja odobri prijem 28 kandidata za stručnu praksu.

-Još uvek nemam nikakvu povratnu informaciju u vezi sa zahtevom. Čekamo poziv za potpisivanje ugovora – dodala je.

Bujanovačke su ranije javile da do sklapanja ugovora sa poslodavcima u Programu stručne prakse može doći u toku ove nedelje, nakon čega praktikanti mogu početi sa radom.

Početak stručne prakse moguć i ove nedelje, čeka se Opština




One thought on “Direktorka Pavlović: Ne plaćamo slobodne dane ako radnik na dan slave nije u smeni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *