Mustafa: Vređanje Albanaca je dokaz vulinizacije Srbije

Bujanovac, 8. decembar 2022. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa smatra da je skandiranje đaka jedne osnovne škole u Novom Sadu “Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji” posledica, kako kaže, „vulinizacije“ Srbije.

Mustafa kaže da su takvi povici očekivani nakon što je bivši ministar policije Aleksandar Vulin, kojeg je on tužio za govor mržnje zbog upotrebe izraza „šiptari“ sada postavljen  na mesto šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Sud odbacio tužbu protiv Vulina, Mustafa najavljuje žalbu

“Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković – Piksi na utakmici Srbija – Švajcarska na Svetskom prvenstvu, pred kamerama psuje šiptarsku majku, a što čak i osnovci kao navijači viču „Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji” jeste za žaljenje”, navodi Mustafa.

Naglasio je da to sve to nije samo vređanje i kriminalizacija više od 100.000 Albanaca u Srbiji, već pokazatelj ozbiljne bolesti nacionalizma i šovinizma u srpskom društvu.

“Vulinizacija Srbije je i razlog zašto Srbija nije u Evropskoj uniji i zašto je nemoguće demokratizovati se i otrgnuti se od ratnohuškačkog mentaliteta iz 90-ih”, zaključio je Mustafa.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *