Oslobađajuća presuda za ubistvo kod Surdulice

Bujanovac, Vranje 8. decembar 2022. (foto Vranje news) – V. P. (37) iz okoline Vladičinog Hana presudom Višeg suda u Vranju oslobođen je optužbe da je pre četiri i po godine ubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda Perić iz Žitorađe kod Surdulice.

Optuženi je oslobođen usled nedostatka dokaza, ali oštećena strana i tužilaštvo na ovu nepravosnažnu presudu imaju pravo žalbe i u tom slučaju o njoj će odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

Ubistvo se dogodio u selu Žitorađe u julu 2017. godine, kada je ispred objekta tehničkog pregleda, u kojem je Perić živeo sam, njegovo beživotno telo pronađeno u lokvi krvi, samo nekoliko desetina metara od puta Vladičin Han – Surdulica, prenosi Vranje news.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju podiglo je optužnicu protiv V.P. iz sela Prekodolce u opštini Vladičin Han u decembru 2018, „zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo“.

On je optužen da je to delo počinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika).

Prema navodima optužnice, optuženi je navodno 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 posle ponoći, u svom selu, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, „iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića“.

„Sumnja se da je u predelu Perićeve glave ispalio jedan projektil iz vatrenog malokalibarskog oružja, zbog čega je nastupila bezuslovna smrtonosna povreda i oštećeni je preminuo na licu mesta“, navodi su iz optužnice.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *