Vranjsko taksi udruženje prevozi besplatno obolele od raka

Bujanovac, Vranje, 14. decembar 2022. (foto Društvo onkoloških pacijenata) Udruženje Lux City taxi prevoziće  tokom sledeće godine besplatno sa hemioterapije sve ljude koji se bore protiv kancera.

Nakon što je sestra koja radi u dnevnoj bolnici zamolila vlasnicu taksi udruženja Draganu Vukoslavović da taksisti nedelju dana besplatno voze onkološke pacijente koji se vraćaju sa hemioterapije, ova firma je odlučila da onima koji se bore za život pomaže tokom cele 2023. godine, prenose Južne vesti.

Uz novogodišnju čestitku, vlasnica taksi-udruženja im je to i saopštila.

-Poštovani prijatelji, u veoma kratkom vremenskom periodu vi, kao Društvo onkoloških pacijenata postali ste nam veoma bliski i dragi kako nama, tako i našem celokupnom kolektivu. Shvatili smo da ste veliki ljudi i bez obzira na probleme sa kojima se srećete svakodnevno pomažete i širite pozitivnu energiju, a samim tim pružate veliku podršku ljudima koji se bore sa ovom opakom bolešću. Kad smo ušli u ovu zajedničku misiju iskreno nismo shvatili koliko u stvari činimo dobru stvar. Zato smo odlučili da nastavimo saradnju u 2023. godini u kojoj ćemo sve pacijente na teritoriji grada prevoziti besplatno nakon hemioterapije. Sa poštovanjem kolektiv “Lux City Taxi” – piše u čestitki.

Iskreno, malo je reći hvala, komentar je Društva onkoloških pacijenata, gde upravo sakupljaju novac za vozilo koje bi koristili u te svrhe.

Iako je prvobitno bio plan da sav trošak ide na teret firme, tridesetak vozača dogovorilo se da i oni daju svoj doprinos akciji tako što neće uključivati taksimetar i imati zaradu od tih vožnji.

Društvo onkoloških pacijenata aktivno je od novembra prošle godine i za kratko vreme postalo je prepoznatljivo kao prvo udruženje koje daje podršku obolelima od raka i pokazuje im da nisu sami.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *