PDD: Mesto predsednika NSA pripada pobedniku izbora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. decembar 2022. Iz Partije za demokratsko delovanje (PDP) Šaipa Kamberija potvrđeno je da dogovora o vladajućoj većini u Nacionalnom savetu Albanaca još uvek nema jer pojedini potencijalni partneri ne žele da poštuju princip da pobedniku izbora pripada mesto predsednika saveta. Poručuju da dešavanja u NSA mogu da dovedu do ozbiljne destabilizacije političke situacije u opštini Bujanovac.

Bujanovačke su ranije javile da mesto predsednika traži Pokret za demokratski progres Šćirpima Muslijua, koji je na izborima 13. novembra osvojio dva mesta u savetu, na šta Kamberijev PDD kao pobednik izbora ne pristaje.

Musliju sa dva mandata traži mesto predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

Nakon konstitutivne sednice u sredu na kojoj su verifikovani mandati PDD se oglasio saopštenjem u kojem se ocenjuje da i dalje ima šanse da se izbegnu prinudne mere u NSA.

U saopštenju koje potpisuje predsednik stranke Kamberi navodi se da će PDD nastaviti da insistira na poštovanju elementarnog principa demokratije i političkoj platformi koordinacije sa Pritštinom i Tiranom.

Iz ove stranke je ranije saopšteno da su njihovim članovima zbog formiranja većine u NSA upućivane pretnje.

PDD: Dobijamo pretnje zbog Nacionalnog saveta, opštinska vlast se dovodi u pitanje

-PDD će i u narednom periodu, a to je mesec dana od verifikacije mandata, nastojati da pokrene konsultacije za izbor organa NSA. Dogovor o zajedničkom upravljanju, kojim bi se funkcije i odgovornosti  podelile, moguć je samo nenarušavanjem elementarnih principa demokratije, jer će presedani po ovom pitanju dovesti do ozbiljne političke destabilizacije opštine Bujanovac – poručuju iz PDD.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *