Crveni krst Bujanovac deli 585 paketa pomoći najugroženijim domaćinstvima u opštini

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. decembar 2022. (foto arhiva) – Pakete hrane, sredstava za higijenu i brašna od Crvenog krsta dobiće 585 materijalno najugroženijih domaćinstava u opštini Bujanovac, što je dvostruko manje nego prošle godine. Podela se nastavlja u utorak (20. decembar).

Po rečima sekretara bujanovačkog Crvenog krsta Bratislava Lazarevića, do smanjenja broja paketa pomoći na nivou cele zemlje, ne samo Bujanovca, došlo je zbog poskupljenja gotovo svih namirnica, prozrokovanog energetskom krizom.

Crveni krst Bujanovac od danas deli pakete hrane, higijene i brašna

Podela paketa je već počela i pomoć je do sada dostavljena 181 domaćinstvu u sedam mesnih zajednica, odnosno 19 naselja.

-Podelili smo 30 odsto, a u utorak (20. decembar) nastavljamo dostavu. Pomoć će dobiti ukupno 585 najugroženijih u 29 mesnih zajednica i 58 naseljenih mesta – kaže Lazarević.

Naglasio je da je spisak domaćinstava sačinjen u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica, koji su najbolje upućeni u situaciju, tako da će pomoć dobiti oni kojima je najpotrebnija.

-Pomoć stiže za domaćinstva koja ne dobijaju socijalnu pomoć, višečlane porodice, staračka i samačka domaćinstva, invalidna lica – kaže Lazarević.

Kao i ranije, humanitarni paketi su obezbeđeni u saradnji Crvenog krsta i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Lazarević je u ime Crvenog krsta čestitao svim meštanima opštine Bujanovac predstojeće praznike.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *