Danijela Nenadić, direktorka Službe Koordinacionog tela za Bujanovačke: Raspodelom budžeta moraju biti zadovoljne sve zajednice u Bujanovcu

Bujanovac, , Beograd, 22. decembar 2022.- Kompromis i dogovor oko raspodele novca iz opštinskog budžeta, na zadovoljstvo svih zajednica u Bujanovcu, jedini je način za uspešno funkcionisanje opštine, rečeno je Bujanovačkim u Službi Koordinacionog tela za jug Srbije (KT).

Mitrović: Obilaznica Gnjilanski put – Veliki Trnovac nije zajednički projekat, tamo ne žive Srbi

Predstavnici KT boravili su prethodnih dana u Bujanovcu gde su razgovarali sa predstavnicima Srba, koji tvrde da je budzetom predviđeno mnogo manje para za projekte za srpsku zajednicu, o čemu je naš portal pisao. Oni su posebno nezadovoljni načinom raspodele novca za infrastrukturu koji opština dobija od KT.

Sastali su se takođe i sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

Izjavu Službe KT prenosimo u celosti:

“Povodom sednice Skupštine opštine Bujanovac koja je zakazana za petak 23. decembar na kojoj je planirano usvajanje budžeta i za projekte koje finansira Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije, još jednom pozivamo da se prilikom odluke o raspodeli sredstava vodi računa o višenacionalnom sastavu opštine Bujanovac i interesima svih građana.

Hitan sastanak Koordinacionog tela i predstavnika Srba u Bujanovcu zbog opštinskog budžeta

Uvereni smo da je od ključnog značaja za razvoj opštine Bujanovac nastaviti dobru praksu ustanovljenu pre mnogo godina kojom se vodi računa o adekvatnom finansiranju projekata albanske, srpske i romske zajednice.

Neophodno je nastaviti razgovor između političkih predstavnika albanske, srpske i romske zajednice kako bi bilo pronađeno rešenje koje će biti na zadovoljstvo svih zajednica.

Kao i u ranijem periodu, Služba Koordinacionog tela je spremna da pomogne u razgovoru za nalaženje kompromisnih rešenja. Poslednjih dana smo obavili razgovore sa predstavnicima lokalne vlasti i srpskih političkih partija i preneli stav da je dogovor svih strana jedini način za uspešno funkcionisanje opštine.

Očuvanje stabilnosti, mira i obezbeđivanje dobrih uslova za dalji razvoj opštine Bujanovac ostaje jedan od najvažnijih prioriteta Službe Koordinacionog tela”, navode iz Službe KT.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *