Bujanovačka Skupština danas odlučuje o budžetu za koji Srbi kažu da je najgori od 2002. godine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. decembar 2022. Sednica Skupštine opštine Bujanovac na kojoj se očekuje usvajanje budžeta opštine za sledeću godinu biće održana danas. Predlog budžeta od 1,66 milijardi dinara politički lideri Srba ocenili su kao najgori od 2002. godine, zahtevajući promene u raspodeli sredstava do kojih do danas nije došlo.

Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik tvrdi da je ovakvim budžetom srpska zajednica u opštini oštećena, jer nije ispoštovan princip 60:40 (60 odsto sredstava za albansku i romsku i 40 odsto za srpsku zajednicu).

Mitrović: Obilaznica Gnjilanski put – Veliki Trnovac nije zajednički projekat, tamo ne žive Srbi

Reagovalo je i Koorodinaciono telo čiji su predstavnici u prethodna dva dana boravili u Bujanovcu i razgovarali i sa nezadovoljnom srpskom stranom i predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

Danijela Nenadić, direktorka Službe Koordinacionog tela za Bujanovačke: Raspodelom budžeta moraju biti zadovoljne sve zajednice u Bujanovcu

Ipak, nije bilo nove sednice Opštinskog veća i promene nacrta budžeta, što je bio zahtev srpskih političara, ali su promene u budžetu moguće i na samoj sednici Skupštine.

Za poslednju sednicu Skupštine u ovoj godini predložen je dnevni red sa više od 30 tačaka.

Pored budžeta, odbornici će raspravljati i o programima rada za narednu godinu javnih preduzeća i ustanova, razrešenjima i imenovanjima v.d. direktora.

Sednica počinje u 10 časova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *