Mladić iz Lučana stradao kod Aleksinca, na njegova kola naleteo kamion

Bujanovac, 25. decembar 2022. (foto arhiva) – Mladić (24) iz sela Lučane kod Bujanovca nastradao je sinoć u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš kod Aleksinca, kada je oko 23 sata na automobil u kojem se nalazio naleteo kamion. Dvoje putnika u automobilu zadobila su teške telesne povrede, jedan lake, potvrđeno je Bujanovačkim u Kliničkom centru Niš.  Vozač kamiona je pobegao.

Vozač automobila je zadobio povrede opasne po život. Nezvanično se saznaje da su u automobilu bili državljani Srbije koji su na privremenom radu u Nemačkoj, a u Srbiju si došli povodom predstojećih praznika, javlja Blic.

Policija traga za vozačem kamiona koji je pobegao posle nesreće.

U Kliničkom centru Niš navode da su noćas primljena tri pacijenta sa traumama i politraumama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći.

-Pacijent E.A. (32) primljen je u teškom opštem stanju, sa dve velike skalparne rane, koje su odmah sanirame na odeljenju reanimacije. Nakon urađene hitne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđene su teške neurohirurške povrede glave- krvarenje u mozgu, povrede grudnog koša i pluća, otvoreni prelom leve nadlaktice i povrede kostiju lica. Pacijent je hospitalizovan u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju KC Niš.

Pacijentkinja E.A. (47) nakon urađene dijagnostike zbrinuta je na odeljenju grudne hirurgije, utvrđene su povrede grudnog koša- prelom rebara i grudne kosti. Trenutno u stabilnom stanju, hospitalizovana na odeljenju Klinike za grudnu hirurgiju UKC Niš radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja, kažu u KC Niš.

Treći pacijent N.A. (54) koji je dovezen u KC Niš nije zadržan na lečenju jer nakon urađene dijagnostike, nisu utvrđene povrede koje iziskuju hospitalno medicinsko lečenje. Nakon konsultacija, pacijent nije zadržan, uz preporuku za dalje praćenje zdravstvenog stanja.

 U policiji navode da su se sudarili Opel Zafira nemačkih registarskih oznaka i kamion sa prikolicom turske registracije. Nesreća se desila na delu auto puta na kojem se izvode radovi  pa se saobraćaj odvija u dve kolovozne trake.

Nezvanično se saznaje da je najteže povređeni muškarac brat od strica nastradalog mladića. Njega je do bolnice prevezla hitna pomoć, dok je stric dovezao majku i oca do bolnice.

Otac poginulog mladića je lakše povređen, saznaje „Blic“ nezvanično.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *