Nova pesma Anđele Dukadinović: Spot za pesmu Žali Zare snimljen u Lopardincu

Bujanovac, 26. decembar 2022. Bujanovčanka Anđela Dukadinović snimila je spot za još jednu tradicionalnu pesmu iz ovog kraja – “Žali Zare”, koji je objavljen u nedelju.

Spot je sniman u bujanovačkom selu Lopardince, ispred manastira Svetog Arhangela Gavrila.

Objavljivanje pesme omogućio je projekat Pčinja Preševkaza koji je podržala opština Bujanovac, a realizuje Udruženje građana za promociju i zaštitu kulturnih dobara „Adet“ iz Bujanovca.

Ranije su objavljene pesme Oro se vije kraj manastira i Pravoslavlje.

-Sve nas koji smo radili na ovom, kao i prethodna dva projekta, ne zanima popularnost, niti profit. Isključivi motiv je ljubav i želja za prikazivanjem Bujanovca u što lepšem svetlu, jer to često nije slučaj. Ponosna sam što sam Bujanovčanka i čast mi je da predstavim lepotu tradicije i duhovnosti naše Južne Srbije. Nadam se da ćete uživati – poručuje Anđela.

Po njenim rečima, pesma je prvi put snimljena u obradi ženskog vokala i u ženskom rodu.

Ona se zahvalila Dejanu Mitroviću i čitavoj Sky produkciji na trudu i zalaganju na ovom i prethodna dva projekta koja su realizovana prethodne godine, kao i prijateljima Milošu Stoimenovu i Milanu Pešiću koji su muzička podrška na svim projektima.

-Za naš izgled odgovorni su studio WearKoshtana iz Novog Sada i KUD „Soko“ iz Bujanovca – kaže Anđela.

Poručila je da se nada da će neko prepoznati  rad i trud celog tima, koji uprkos slaboj finansijskoj podršci, uspeva da realizuje projekat, pre svega zahvaljujući bezgraničnoj volji.

Ukoliko želite da podržite Anđelin rad možete to učiniti uplatom za podršku umetničkom radu udruženja na broj žiro računa: 200-3286210101925-16

Spot možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *